Tovat för inredning!

    

Att låta den filtade ullen vara en del av inredningen är ännu inte så vanligt.Visserligen börjar formgivare att låta sina idéer förverkligas i filt, men då är det mest industrifiltad ull som gäller. Det finns flera fördelar med filtad ull i inredningssammanhang. Ullen är ljuddämpande, den slår ifrån sig smuts och den brinner dåligt. Nog så viktiga egenskaper i ett hem eller en offentlig miljö.
Bilderna ger ett exempel på hur tovningen passar i ett rum. Lomakkas vävar där filtad ull är inslagen har blivit dekorativ utsmyckning och samtidigt ljuddämpare i kafferummet på Radio Gotland. Här är de inte bara vackra utan dämpar ljudet vid matbordet.

Annonser

Om Birgitta Nygren

I november 2011 startade jag KreaTov-bloggen, den 6 januari 2014 skrev jag mitt 148:de och sista inlägg på bloggen. Nu kan du följa mig på http://birgittanygren.blogspot.se/ Välkommen!
Det här inlägget postades i Inspiration, Tovat för inredning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tovat för inredning!

 1. hej! jag hittade inga kontakt uppgifter om er… kan man få nyhetsbrev från er. Kan tyvärr inte gå kurs är en liten fattig arbetssökande… En annan fråga: Jag har länge beundrat Elina Sari från Finland. Ni har inga funderingar att ta henne i framtiden? Se länk nedan.
  http://www.feltfaction.fi/component/option,com_gallery2/Itemid,19/g2_itemId,14/?lang=en

  mvh Käthie

  • KreaTov skriver:

   Hej Käthie!
   Det är här på bloggen du kan följa våra nyheter om tovning. Vill du veta vad som händer i Gotlands läns Hemslöjdsförening ser du det på hemsidan, http://www.hemslojdenpagotland.se
   Vi gillar också Elina Sari, en härlig tovare med alldeles eget uttryck. Hon var lärare på vårt första tovningssymposium 2003.
   Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s