Lovar du i Stockholm?

Tovad konstOm du tillbringar ditt sportlov i Stockholm och har tovning som intresse kan jag rekommendera ett besök på Liljevalchs konsthall på Djurgården. Där pågår just nu Vårsalongen, en utställning som speglar nutidskonsten och som drar många besökare. Till och med den 25 mars kan du besöka den och mer uppgifter hittar du här.

Årets vårsalong anses bra och roligt är att den innehåller flera verk som är skapade i en  textil teknik. Broderi förekommer mest, men tovningen är representerad. Simon Key Bertman har fått med två verk. Han har inspirerats av bordtennis och tennisplaner och med hjälp av färdigtovade ullbollar har han gjort två stora objekt. Simon är ung och utbildad inom textil. Jag tror inte han tovar själv och därför känns det extra roligt att han lyft fram ullen genom tovningen.  Mer om Simon hittar du här.

Annonser

Om Birgitta Nygren

I november 2011 startade jag KreaTov-bloggen, den 6 januari 2014 skrev jag mitt 148:de och sista inlägg på bloggen. Nu kan du följa mig på http://birgittanygren.blogspot.se/ Välkommen!
Det här inlägget postades i Inspiration, Utställningar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s