Från scen och korridor!

Under KreaTov 2012 – Home edition visade vi filtade mattor på scen och i korridorer. Att få ett samlat grepp om vad som tillverkats kändes både roligt och imponerande. Det tar tid och är arbetskrävande att tova mattor. Val av material och mönster måste ske med noggrannhet. Allt blir så tydligt i den färdiga produkten, motivet dominerar och syns väl och ullen måste tåla att slitas på utan att den noppar sig. En större matta kräver dessutom massor av utrymme vid utlägg av ull.  Men under flera år har tovarna på ön gjort mattor. Dels filtade och stickade på det traditionella viset från Centralasien, dels mönstrade mattor med häftiga och annorlunda uttryck.
Från vänster till höger ser du Malin Sjöstrands matta, en matta av Barbro Lomakka och så Anneli Gunnarssons matta i full skala, (se en detalj i tidigare inlägg). Längst fram hänger Yvonne Habbes matta med löv och till höger om den Barbro Lomakkas segelmatta. Längst till höger visar vi Elisabeth Gellerstedts matta, en detalj av den finns i förra inlägget. På golvet ligger Lillebeth Bergbohms stenmatta. Och så två skålar av Karin Nyberg och en puff av Laila Lundström.
Här är tre mindre mattor av Yvonne Habbe, några av de mattor som hängde i korridoren.

När vi hängt upp alla mattor blev vi överväldigade av resultatet – energin strålade mot oss och man riktigt såg den kraft som mattorna innehåller.

Annonser

Om Birgitta Nygren

I november 2011 startade jag KreaTov-bloggen, den 6 januari 2014 skrev jag mitt 148:de och sista inlägg på bloggen. Nu kan du följa mig på http://birgittanygren.blogspot.se/ Välkommen!
Det här inlägget postades i Utställningar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s