Wool pets!

Jag hittade en ny bok om tovning när jag senast besökte biblioteket. Wool pets. Making 20 Figures with Wool Roving and Barbed Needle heter den och beskriver hur du med hjälp av filtnålar tovar olika figurer, mest djur. Språket är engelska men eftersom boken är rikt illustrerad med foto behöver det inte vara något hinder för att ta del av innehållet. Här beskrivs tydligt, både i ord och bild, hur du tovar 20 olika små gestalter – ekorre, gris, hund, lamm, sköldpadda och giraff bland annat. Varje beskrivning börjar verkligen från grunden och är lätt att följa via bild och bildtext. Första kapitlet handlar om material och redskap och dessa beskrivs noggrant. Olika sorters ull, kardflor och kammad ull behandlas därefter. Så följer ett avsnitt med själva tekniken – hur du nåltovar. När du läst klart är det bra att välja figur och starta. Resultatet bör bli bra!
Boken innehåller 128 sidor, med bilder på varje. Den är skriven av Laurie Sharp och Kevin Sharp har fotograferat.
Gillar du nåltovning, eller vill prova tekniken är det kanske något för dig. Boken ger inspiration och är lättillgänglig. Jobbar du med barn och unga kan du säkert ha nytta av den. Eller läs den bara för eget nöje och skapande! Här hittar du den.

Annonser

Om Birgitta Nygren

I november 2011 startade jag KreaTov-bloggen, den 6 januari 2014 skrev jag mitt 148:de och sista inlägg på bloggen. Nu kan du följa mig på http://birgittanygren.blogspot.se/ Välkommen!
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s