Tova din egen filt!

Filtmakeriets filtmaterial, webVisst kan det vara skönt att inte behöva tänka – att få allt mer eller mindre serverat. Att någon annan ger ett förslag genom att plocka ihop ett kit som det bara är att börja jobba med. I förra veckan stötte jag på en sån förpackning, Tova din egen filt. Från Filtmakeriet.  Den innehåller nålfilt i tre olika kulörer och en beskrivning på hur du tovar sittdynor. Jag tror det skulle passa även till en person som inte tovat tidigare och ändå skulle resultatet bli bra.
Filtmakeriet är ett litet företag i Kilafors i Hälsingland. Här jobbar man med den lokala ullen i olika kvalitéer, gör kardflor, nålfilt och spinner garn. Man skiljer på ull och ull och blandar de olika sorterna för att uppnå bästa produkt. Och så gör man beskrivningar både för stickat och tovat. Dessutom har man quiltvadd och stoppningsmaterial. Och en webbshop som du hittar här!

Så nu är det bara att frossa och planera julklappsköpen!

Annonser

Om Birgitta Nygren

I november 2011 startade jag KreaTov-bloggen, den 6 januari 2014 skrev jag mitt 148:de och sista inlägg på bloggen. Nu kan du följa mig på http://birgittanygren.blogspot.se/ Välkommen!
Det här inlägget postades i Butik, Material, Tova själv! och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s