En matta med isrosor.

IsrosorFör några år sedan hade vi ett utbyte med filthantverkare från Estland. Det var ett projekt som pågick under två år och vi besökte varandra ett flertal gånger. Det hela avslutades med en utställning både i Visby och i Tallin. Till utställningarna skulle varje deltagare göra något som inspirerat dem på våra träffar.
Ett möte var förlagt till Anu Rauds museum utanför Viljandi i Estland. Det var mitt i smällkalla vintern, rimfrosten gnistrade och snön låg djup och vit. helens matta, webHelene Friström tolkade dagen i mattan Isrosor. En matta som också inspirerats av Anu Rauds arbete med att samla och spara estnisk kultur, framförallt textil, från allmogemiljö och hennes ambition att sprida sina erfarenheter och kunskaper vidare.  Om det kan du läsa lite mera här och här. God fortsättning på 2013 och ett gott nytt sekel för slöjden!

Annonser

Om Birgitta Nygren

I november 2011 startade jag KreaTov-bloggen, den 6 januari 2014 skrev jag mitt 148:de och sista inlägg på bloggen. Nu kan du följa mig på http://birgittanygren.blogspot.se/ Välkommen!
Det här inlägget postades i Tovat för inredning, Tovning i andra länder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s