Gör en ”termos” för vinterns varma drycker.

Bn flaska web För att hålla drycken varm – eller kall för den delen med – tovar du lätt en platta och rullar in en flaska i. När det är dags för drickpaus fungerar plattan som ett värmande sittunderlag.

Så här gjorde jag:
På ett vattentåligt underlag la jag  ut ett lager gotlandsull ca 30% större än jag ville ha min platta.
Därefter la jag nästa lager vinkelrätt mot det första och så ytterligare ett, i samma riktning som det första lagret.
Jag blötte ner ullen med varmt vatten som innehöll lite YES diskmedel. Plattade försiktigt ner ullen så ytan blev jämn och genomfuktad. Med verkligt lätt hand började jag så gnugga ullen, med små cirkelrörelser, tills den filtade ihop sig. Ha tålamod! Allteftersom ökade jag trycket och gnuggade lite hårdare. Efter ett tag kramade jag mycket försiktigt ur vattnet i plattan, vände den så andra sidan kom upp. Hällde ånyo på varmt vatten och började med lätt hand att med cirkelrörelser gnugga plattan igen. Jag kramade ur det kalla vattnet och hällde på varmt vatten med jämna mellanrum. Värmen hjälpte till med krympningen. När ullen filtat och plattan höll ihop bn inslagen flaska webvar det dags att valka den. Stadig och hållbar vill jag ha den så valkbrädan kom i bruk.
Eftersom det fanns stadga i tovningen kunde jag vara ganska hårdhänt, krama ur vattnet, doppa i varmt vatten igen och så valka hårt. När jag var nöjd med kvalitén sköljde jag ur diskmedelsresterna, kramade ur vattnet och slätade till plattan så den fick en bra form och blev slät. Sedan gjorde jag, på samma vis, ett band i avvikande färg.

 

 

Annonser

Om Birgitta Nygren

I november 2011 startade jag KreaTov-bloggen, den 6 januari 2014 skrev jag mitt 148:de och sista inlägg på bloggen. Nu kan du följa mig på http://birgittanygren.blogspot.se/ Välkommen!
Det här inlägget postades i Tova själv! och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s