Rea på tovningsbok!

Karin Neuschütz bok webBokrean pågår som bäst och i år kan man fynda tovningsböcker – det är inte så ofta. Tovning – med såpa och nålfilt, en bok av Karin Neuschütz går just nu på rea hos Adlibris. Den är tryckt 2007 men fortfarande aktuell tycker jag.

Boken beskriver hur du tovar olika figurer, främst djur. Det är riktigt bra förklaringar både i ord och teckningar. Svårare detaljer beskrivs tydligt och är lätta att ta till sig. Ett kapitel beskriver hur du tovar med såpa och ett annat hur du tovar med filtnål. Nästa avsnitt förmedlar flera tips och därefter kommer beskrivningar till figurerna. En kort historik, lite om material och skötselråd samt ordförklaringar ryms också.  En prisvärd bok om du vill tova med inte allt för små barn. Eller dekorationer för jul eller påsk. Fast numera brukar vi tova med diskmedel – det är lättare att tvätta ur och missfärgar inte filten, vilket kan hända efter en tid, när man använt såpa.

Annonser

Om Birgitta Nygren

I november 2011 startade jag KreaTov-bloggen, den 6 januari 2014 skrev jag mitt 148:de och sista inlägg på bloggen. Nu kan du följa mig på http://birgittanygren.blogspot.se/ Välkommen!
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s