Tova för hand och fot!

röd strumpa webKommer du med på sommarens symposium och väljer att gå kursen Tova för hand och fot hinner du göra både vantar och sockar. När jag gick en kurs i ämnet gjorde jag mina röda strumpor. De har format sig perfekt efter mina fötter och jag brukar inte ha några extra strumpor i dem. Jag gillar känslan av den mjuka ullen mot min hud. Strumporna är tovade med finull. De fungerar som tofflor inomhus och när jag ska ut sticker jag fötterna i mina galoscher. Bekvämt!
tovade strumpor
På samma kurs hann jag med att tova ett par strumpor med lite längre skaft. Finullen kom väl till pass till strumpan men jag använde också lite silke som fick bilda det lilla mönstret i överkanten. Min dotter la beslag på dem och de passar perfekt i hennes skor.
Det krävs lite räknande när man tovar, allt krymper ju så det måste vara mycket större än man tror när man lägger ut ullen. Och så sofia strumpor webbehöver man vara noggrann vid utlägget och ha lite tålamod för att få en jämnhet i den färdiga produkten. Men när man väl börjar filta och valka går det ofta fort och ger resultat.

På samma kurs kom vantarna till! Det var väl ett bra kursresultat!?

 

Annonser

Om Birgitta Nygren

I november 2011 startade jag KreaTov-bloggen, den 6 januari 2014 skrev jag mitt 148:de och sista inlägg på bloggen. Nu kan du följa mig på http://birgittanygren.blogspot.se/ Välkommen!
Det här inlägget postades i Kurser och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tova för hand och fot!

  1. Anneli skriver:

    Är det ett symposium i sommar?
    Mvh
    Anneli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s