Broderi på tovat.

Tovad vante med broderi webAtt brodera på tovat är befriande skönt. Inte har du några trådar i tyget att ta hänsyn till utan du kan sticka ner nålen precis där det passar dig för att stygnet ska bli som du vill ha det. Härligt! Dessutom är filten oftast lättarbetad och följsam. Använd ett ullgarn, tvåtrådigt så håller det bättre, gärna mjukt så fyller det bra. Nålen ska ha stort öga så tråden får plats och tänk på att det är nålen som ska göra hålet så stort att tråden kan tovad vante med broderi 2 webdras igenom filten utan svårighet.
Brodera på fri hand – utan att rita upp ett mönster, det är bara svårt att få ritningen att fastna på filten. Utgå från mitten och dekorera på fritt ur hjärtat, det brukar bli bäst så. Och vem har sagt att två vantar måste ha samma motiv?

De här vantarna är inspiration till deltagarna på sommarsymposiet Etnovantar och fräcka sukkar. De som valt kursen Tova för hand och fot kommer att tova vantar men  även sukkar. Laila Lundström har tovat och broderat, och hon kommer att var lärare på kursen. Vill du komma med?
Välkommen!

Annonser

Om Birgitta Nygren

I november 2011 startade jag KreaTov-bloggen, den 6 januari 2014 skrev jag mitt 148:de och sista inlägg på bloggen. Nu kan du följa mig på http://birgittanygren.blogspot.se/ Välkommen!
Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s