Creative Felting!

mossa 2 web  mossa 1 web  mossa 4 web  mossa 3 web

Kan du få inspiration från mossa? Visst, kolla på bilderna hur olika mossa kan vara och visst kan det ge inspiration. Lite av det vill boken Creative Felting av Lizzie Houghton visa. Med hjälp av vackra och läckra färgbilder vill hon inspirera oss till tovning där färg och struktur är viktig. Här får du förslag på föremål från naturen som ger idéer att utveckla – som snäckor, fossiler och tång. Du får uppmuntran att detaljstudera föremålen, se på struktur och textur, färger och skuggor och översätta dem i filt.
I början av boken finns  en förklaring till hur Lizzie tänkt att du använder boken. Så följer beskrivning av material, redskapsbehov och tydliga teknikbeskrivningar med teckningar. Sen kommer delen med inspiration utifrån färgtema. Rött med jordgubbar och körsbär, vallmo , gult med honungskakor, solrosor och pumpor, osv. Sist finns plats för en ordlista.Creative felting web

Boken omfattar 111 sidor med både teckningar och färgbilder. Och visst ger den inspiration, särskilt om du gillar naturen som idégivare.

Vill du köpa boken kan du göra det här!

Annonser

Om Birgitta Nygren

I november 2011 startade jag KreaTov-bloggen, den 6 januari 2014 skrev jag mitt 148:de och sista inlägg på bloggen. Nu kan du följa mig på http://birgittanygren.blogspot.se/ Välkommen!
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s