Shibori i filt

Gunilla Östbom håller kursen Shibori i filt på KreaTov i sommar. Gunilla höll kurs i shibori på KreaTov 2012 och det var populärt! Bilden nedan visar några av deltagarnas alster från den kursen.

Home edition Shibori workshopDu får lära dig att göra olika veck och plisseringar samt att mönstra filten genom att knyta in olika föremål som ger avtryck. Shibori heter tekniken på japanska. Du kan också prova att färga ull, det ger en tydligare mönsterbild. Dessutom kommer ni att använda siden och nunofilta. Och helt plötsligt kommer ännu mer möjligheter in i formgivningen. Färga bara ull, bara siden, färga allt eller inget!

Gunilla Östbom är en skicklig hantverkare och van pedagog med mångårig erfarenhet från skolans alla nivåer – även lärarutbildning och högskola. Hon startade tovningsutbildningen Filt och form på folkhögskolan i Fårösund och har varit med som lärare på KreaTov ända sedan vårt första symposium. Gunilla driver företaget Ullrum (www.ullrum.se) där hon främst producerar och säljer tovade kläder. Hon är suverän på att blanda till färgbad så det blir exakt den kulör som önskas och det märks i hennes klädproduktion.

Om Anso Norling

Som länshemslöjdskonsulent arrangerar jag olika sommarsymposier. Till sommaren genomför vi KreaTov 2014 - Chic and high fashion. Få mer information på bloggen med samma namn.
Det här inlägget postades i Kurser, Lärare, Symposiefakta och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s