Broderi och tovade volanger

airabrosch2Förutom kurser och föreläsningar blir det även en kortare workshop på torsdagkvällen, där deltagarna får välja mellan att brodera en brosch eller tova volanger. Aira Lee kommer att leda workshopen Brodera en brosch. Hon älskar att brodera på ullfilt och kommer att visa hur man kan använda överblivna filtbitar till vackra broscher. Se bilden till höger!

Aira är textilkonstnär med ateljé och butik i Fryshuset, Stånga. Vill du läsa mer om henne, se www.airalee.comSONY DSCKülli Bergbohm håller i workshopen Tova volanger. Här får du prova att tova volanger med merinoull och det kan bli både broscher eller smala sjalar, lite beroende på hur snabbt du jobbar. Till vänster ser du Külli i en av hennes volangsjalar.

Külli driver företaget K*ULL*I och jobbar med både ull och skinn från sin lammgård på norra Gotland. Hon har gått utbildningen Filt och form i Fårösund. Vill du veta mer om hennes verksamhet, se www.ull-skinn-tovat.se

Om Anso Norling

Som länshemslöjdskonsulent arrangerar jag olika sommarsymposier. Till sommaren genomför vi KreaTov 2014 - Chic and high fashion. Få mer information på bloggen med samma namn.
Det här inlägget postades i Symposiefakta och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s