Kurser på KreaTov 2014 – Chic and high fashion

SMYCKEN MED STRUKTUR

Lärare: Ursula Suter, Schweiz

Tid: 12 lektioner, 9 timmar

Språk: Engelska

Du gör armband eller halsband av filt och jobbar med yta och struktur, med hjälp av enkel teknik för pappersvikning. Vik två filtremsor om varandra så att en ”häxtrappa” växer fram! Eller vik och vrid filten på andra sätt för önskad effekt! Du jobbar med merinoull och silke, så blir smycket behagligt att bära mot huden.

KJOL MED KARAKTÄR

Lärare: Annelie Rickardsson, Orust

Tid: 12 lektioner, 9 timmar

Språk: Svenska eller engelska

Lek med kulörer, mönster och fiberkvalitéer! Du tovar en kjol med hjälp av bubbelplast och blandar ull från olika fårraser för att få ett alldeles eget uttryck. Fint och grovt – långfibrigt och kortfibrigt om vartannat. Resultatet blir en bubblig yta med egen karaktär. Modellen på kjolen bestämmer du själv – omlottkjol eller med dragkedja!

HATTAR OCH TOFFLOR

Lärare: Erik Torstensson, Göteborg

Tid: 12 lektioner, 9 timmar

Språk: Svenska

Vi tovar runt mallar för att skapa tredimensionella föremål som hattar och masker, eller sockor och tofflor. Vi jobbar med ytdesign genom att använda okardad ull eller med hjälp av andra fibrer som lin och silke. Du kan själv välja om du vill göra flera olika miniatyrer för att prova olika modeller och material. Eller ett större projekt med praktisk funktion.

SJALAR MED VOLANGER

Lärare: Külli Bergbohm, Gotland

Tid: 12 lektioner, 9 timmar

Språk: Svenska

Lär dig att tova en snygg sjal med volanger! Du jobbar med merinoull i en eller flera färger. Som ytterligare dekoration kan du tova en brosch till sjalen i form av en blomma.

TOVNING FÖR NYBÖRJAREN

Lärare: Karin Nyberg, Gotland

Tid: Torsdag – fredag fm. 12 lektioner, 9 timmar

Språk: Svenska

Har du inte tovat tidigare eller bara testat lite är det här kursen för dig! Du behöver inte vara tovningsexpert för att göra chica detaljer eller smycken! Karin lär dig grundteknikerna så att du kan gå vidare på andra tovningskurser.

LYXIGT LIV

Lärare: Laila Lundström, Gotland

Tid: 12 lektioner, 9 timmar

Språk: Svenska

Med merinoull, chiffong och pärlor tovas lyxiga liv på Lailas kurs! Börja med att rita upp modellen efter eget tycke. För att få den chic dekorerar du med pärlor. När design och mönster är klart tovar du toppen och förenar ull, chiffong och pärlor på en gång. Så mycket enklare kan det knappast bli att få en ärmlös överdel som är pärlsmyckad!

SHIBORI I FILT

Lärare: Gunilla Östbom, Gotland

Tid: 12 lektioner, 9 timmar

Språk: Svenska

Du får lära dig att göra olika veck och plisseringar samt att mönstra filten genom att knyta in olika föremål som ger avtryck. Shibori heter tekniken på japanska. Du kan också prova att färga ull, det ger en tydligare mönsterbild. Dessutom kommer ni att använda siden och nunofilta. Och helt plötsligt kommer ännu mer möjligheter in i formgivningen. Färga bara ull, bara siden, färga allt eller inget!

NUNOTOVA EN CHIC WRAP!

Lärare: Åsa Ganell, Sveg

Tid: 12 lektioner, 9 timmar

Språk: Svenska eller engelska

En ”wrap” är ett platt tygstycke i lämplig storlek, som med hjälp av ett eller annat hål, en eller annan vikning, en eller flera knappar kan bli ett festligt multiplagg. Det finns massor av möjligheter och graden av lyx bestämmer du själv! Eftersom Åsa även står för butiken kommer det att finnas många material att välja mellan till ditt chica plagg!

SMÅ, BLOMMIGA VÄSKOR

Lärare: Renata Kraus, Litauen

Tid: 12 lektioner

Språk: Engelska

Lär dig att måla med ull på en chic liten väska! Först tovar du en liten väska utan handtag, eller kanske ett mobilfodral eller en börs. Sedan får du prova att dekorera den med vackra blommor. Allt görs i våttovningsteknik.

Annonser

10 kommentarer till Kurser på KreaTov 2014 – Chic and high fashion

 1. Eva Henriksson skriver:

  Jag vill gärna ha info om Krea-tov framöver. Har bytt mailadress men jag var på krea-tov 2010.
  Mvh Eva Henriksson, Östersund

  • kreatov skriver:

   Hej Eva!
   Jag lägger till din nya e-post på min lista. Du kan även följa bloggen där jag lägger upp information så snart den blir klar.
   Välkommen med!
   Birgitta

 2. Susan Billmark skriver:

  Hej! Jag skulle gärna både vilja ha era kursprogram och andra infos mailade till mig. Eftersom jag är upptagen med egen sommarförsäljning med mitt hanterk så har jag inte möjlighet att deltaga i kurser under den tiden men skulle MYCKET gärna gå en fortsättningskurs i tovning på höst eller vårkanten!

  Vänliga Hälsningar Susan Billmark / Kalmar

 3. Lia Pizarro skriver:

  Jag vill gärna komma till Krea-tov 2012. Vill ha information.
  Mvh Lia Pizarro

  • KreaTov skriver:

   Hej Lia!
   Välkommen, kul att ses igen. Nu jobbar vi för högtryck med att få all information och alla kurser klara. I början på januari hoppas jag att allt är klart. Så håll utkick, jag publicerar det här!
   Birgitta

 4. Eva J Tysk skriver:

  Hej !
  Jag deltog 2010 på Kreatov och vill också vara med i sommar 2012. Tacksam om du kan skicka kursprogr. så fort det är möjligt..:))
  Jätte kul !
  MVH Eva Johansson Tysk i Rättvik

 5. Lisa Johansson skriver:

  Hej! har du program för våren och sommarens kurser?
  Finns det något nyhetsutskick man kan få?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s